Известие

Collapse
No announcement yet.

156sw 2.0т.с. харч на масло или друго...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156sw 2.0т.с. харч на масло или друго...

Здравейте. Имам алфата от скоро. 2.0 155к.с. селеспиид. Не съм имал тази чест да карам алфа до сега и сега попаднах на мотор който при смяна на масло ми изгори за 1000км около 3л. което не е съвсем нормално. Не съм я пипал още и ремонтирал / само цялата предница /. Преди да съм пръснал мотора на масата имам едно две питания! Има ли при всмукателния колектор някавъ пиниз който може да ми харчи маслото ? И има ли опция да го харчи от лошо масло 10в40.

Първоначално публикувано от sonny2 Покажи съобщение
    Здравейте. Имам алфата от скоро. 2.0 155к.с. селеспиид. Не съм имал тази чест да карам алфа до сега и сега попаднах на мотор който при смяна на масло ми изгори за 1000км около 3л. което не е съвсем нормално. Не съм я пипал още и ремонтирал / само цялата предница /. Преди да съм пръснал мотора на масата имам едно две питания! Има ли при всмукателния колектор някавъ пиниз който може да ми харчи маслото ? И има ли опция да го харчи от лошо масло 10в40.
    Обезглавяване на мотора, проверка на гумичките на клапаните, проверка на бутала и сегменти.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      Обезглавяване на мотора, проверка на гумичките на клапаните, проверка на бутала и сегменти.
      А след ремонта нещо по картерната вентилация ? Видях ,че филтъра е в капака на клапаните. Има ли я опцията с монтиране на ойл танк или да си карам с този капак .

Comment

Ако пружинката на клапана е ОК - не. Иначе има ремонтни комплекти за този клапан, около 20 лв. бяха. Но 3 литра на 1000 км. е повече от притеснително. Може да е и гарнитура на главата, абе без отваряне на мотора всичко са хипотези.

Comment

Ако пружинката на клапана е ОК - не. Иначе има ремонтни комплекти за този клапан, около 20 лв. бяха. Но 3 литра на 1000 км. е повече от притеснително. Може да е и гарнитура на главата, абе без отваряне на мотора всичко са хипотези.
          този клапан не е ли в самият капак ? или се бъркам

Comment

Не помня вече, преди 5-6 години я правих процедурата с този клапан. А иначе ремонтният комплект е това:

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...351&subcat=367

Но още навремето беше дефицитен и трудно се намираше.

Comment

Това не е нормално харчене на масло. Когато някой в днешно време каже за "гумички на клапани", все го гледам като изкопаемо. От поне 25-30 години тия гумички не са като ония, на Жигулите.
              Ето ти ги причините за такъв разход на масло, ако мотора не е над 600 000-800 000 км:
              1- неподходящо масло- иди си сипи наливно Аджип 10-40 от някоя масларница и покарай с него. Аз карам с такова и нямам оплаквания.
              2-Износени свещи или изобщо грохнала запалителна уредба. Когато мотора пропуска тактове, сегментите действат като маслени помпи и помпат масло в цилиндрите.
              3- Запекли сегменти- мериш компресията.
              Изобщо- смени маслото, сложи му една добавка "Ресурс" и поне единият комплект свещи и виж какво ще се получи.
              За масленият сепаратор сам си се сетил. Огледай се и дали наистина го гори мотора това масло или просто не изтича от някъде. Аз така бях полудял с гальотата на жената, а се оказа хлабав маслен филтър.
              Успех!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Когато нЕкой каже "неподходящо масло", веднага същият "насочва" към "правилната" марка. Колеги, маслото, което наливам не го забърквам в мазето от разсол, винервайс, стипца и нишадър. Каквото и масло да сложиш на 156цата е все тая, стига то да е марково и да отговаря на предписаният в менюъла вискозитет. Всеки си има любима марка масло, факт е, че с всякакви знайни и незнайни марки колите си вървят. Амин!

Comment

Благодаря за съветите. Утре ще измеря компресията защото то от нея се почва ,но не исках да се отчайвам от самото начало аххахах . днес отворих масления сепаратор. нищо особенно. Пружинката се беле отпуснала малко. Смених я и смених и уплътнението. Бях сипал евтино масло Ветол или Витол се тая.Сега сипах 10в40 ФУКС.Утре ако на компресия всичко е наред ще сменя 8те свещи.Днес Източих маслото/точно 2.2л. от 4.4л. 50% за няма и 1к км. /

Да не отварям нова тема. Селеспееда ми направи впечатление ,че тази сутрин предавките 1.2.3.4.5 мигаха за някакво време. / като цяло се набих в ебати филма с тая кола/.
                  Last edited by sonny2; d.m.y г., 21:52.

Comment

Когато нЕкой каже "неподходящо масло", веднага същият "насочва" към "правилната" марка. Колеги, маслото, което наливам не го забърквам в мазето от разсол, винервайс, стипца и нишадър. Каквото и масло да сложиш на 156цата е все тая, стига то да е марково и да отговаря на предписаният в менюъла вискозитет. Всеки си има любима марка масло, факт е, че с всякакви знайни и незнайни марки колите си вървят. Амин!
                    А ето, че точно тука не си в час. Маслото не е само вискозитет. Ако беше така, нямаше точно производителите да упоменават не само вискозитета, но и марката
                    А освен това, на старите ми три кошници даже препоръчваха 20-50, ама не съм видял боксер да се е похвалил от такава експлоатация. Сегашната си дойде с марков Разсол, пардон! Репсол и тракаше като трактор.
                    Точно от такова отношение към маслата една друга група от коли пушляват по пътищата и Тръмп се е наканил да им разшири ауспусите
                    Ама всеки сам се
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тук мога само да се съглася с Морди.

Не всяко масло става, дори да отговаря на спецификацията за вискозитет.

Всеки двигател си "търси" маслото.

Вече има и масла предлагани от производителите които са с един вискозитет като оригиналното, НО изрично е посочено че са за двигатели над 100 000, 150 000, дори 200 000км.В определени граници вискозитетът също "играе" - тоест варира и може да по-близо до долната граница на стандарта или неговата горна граница.

Три литра за 1000км за първи път чувам.Единствено немските кошници с 1.8ТFSI и 2.0ТFSI могат да достигнат подобен разход.

Аз намерих и по-евтино тази част, но не е налична: https://www.carparts-pros.com/page_1_3.php#oeformo

======================================

Фукс е едно от малкото добри масла.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Пичове, хайде да спрете с алабалистиката за маслата и да не разводневате темата на колегата. Има отделна тема, посветена на маслата, в нея са писали и колеги, на които въпреки екзотиките, които наливат, колите им вървят на поразия.

Comment

Пичове, хайде да спрете с алабалистиката за маслата и да не разводневате темата на колегата. Има отделна тема, посветена на маслата, в нея са писали и колеги, на които въпреки екзотиките, които наливат, колите им вървят на поразия.
                          +1

Ако някой смъкне разхода на масло от 3л./1000 км. на нормален, подбирайки масло от даден производител, получава нобелова награда.

По-нагоре се спомена и за свещите, като за фактор. Според мен, не са.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:30.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята кола гореше 1л. на 1000км. пробвах с 5-6 различни масла, от GM до Bardahl и Millers, и 10W60 сложих. Много ясно че си беше все същата масларка, докато не ремонтирахме двигателя.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Провери първо компресията на всички цилиндри. Това със свещите и смяната на масло е простотия...ако са за смяна, колата ще прекъсва и няма да върви добре. Ако си решил да ги сменяш, почни първо с големите и сложи NGK предписаните от производителя.
                              При меренето на компресия, ако някой от цилиндрите има по-малко, направете трика с наливането на масло в този цилиндър и замерете отново - ако се качи компресията са сегменти, ако е същата, проблема е горе в главата.
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Working...
                              X